Με ΙΧ:

Το ΙΧ αυτοκίνητο δεν κρίνεται απαραίτητο στο νησί της Φολεγάνδρου αφού οι σχετικά μικρές αποστάσεις καλύπτονται από τα λεωφορεία με τακτικά δρομολόγια.

Η Φολέγανδρος διασχίζεται από τον κεντρικό δρόμο μήκους 12 χλμ. ο οποίος ενώνει τον Καραβοστάση, τη Χώρα και την Άνω Μεριά. Διακλαδούμενοι δρόμοι οδηγούν σε παραλίες και στους οικισμούς. Γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών θα βρείτε στη Χώρα και στον Καραβοστάση.

Με λεωφορείο:

Η συγκοινωνία με λεωφορείο στη Φολέγανδρο συνδέει το λιμάνι του Καραβοστάση,το Λιβαδι τη Χώρα,την Αγκάλη,την Άνω Μεριά . Είναι πολύ συχνή την θερινή περίοδο και το Πάσχα και περιορισμένη το υπόλοιπο διάστημα. Πληροφορίες για τα δρομολόγια αναγράφονται σε πίνακες στις αφετηρίες.

Για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των κατοίκων υπάρχει πάντοτε ανταπόκριση με το πλοίο ανεξάρτητα από την ώρα άφιξής του.

Λεωφορεία τηλ.:
22860.41.425, 22860.41.328, 22860.41.068

Με ferryboat:

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Φολεγάνδρου με τον Πειραιά γίνεται με το δρομολόγιο των Δυτικών Κυκλάδων με διάρκεια ταξιδιού 9 ώρες περίπου και με το δρομολόγιο των Ανατολικών Κυκλάδων με διάρκεια ταξιδιού 11 ώρες περίπου.

Η γραμμή Δυτικών Κυκλάδων συνδέει τη Φολέγανδρο με τα νησιά Κύθνο, Σέριφο, Σίφνο, Κίμωλο και Μήλο.

Η γραμμή Ανατολικών Κυκλάδων συνδέει τη Φολέγανδρο με τα νησιά Πάρο, Νάξο, Ίο, Σίκινο Σαντορίνη και Ανάφη.

Ακόμη υπάρχει καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση της Φολεγάνδρου με την Σαντορίνη με διάρκεια ταξιδιού από 2 έως 3,5 ώρες.

Ακτοπλοϊκή σύνδεση υπάρχει με την Σύρο με διάρκεια ταξιδιού 5,5 ώρες περίπου, με την Νάξο με διάρκεια ταξιδιού 2-3 ώρες, με την Πάρο με διάρκεια ταξιδιού 3-4 ώρες και προς τις Δυτικές Κυκλάδες
Τοπικά δρομολόγια συνδέουν όλο το χρόνο τη Φολέγανδρο με τα νησιά Ανάφη, Θηρασιά, Ίο, Νάξο, Πάρο, Σαντορίνη, Σίκινο και Σύρο.

Με ιπτάμενο δελφίνι η Καταμαράν:

Κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου υπάρχει καθημερινή σύνδεση με ταχύπλοα με διάρκεια διαδρομής 3,5 – 4 ώρες.

Με βάρκες, καϊκια και μικρά πλοία:

Καθημερινά από τον Καραβοστάση και απο την Αγκάλη ξεκινούν τουριστικά σκάφη γιά τις παραλίες της Φολεγάνδρου. Τα δρομολόγια αναγράφονται σε πίνακα στο λιμάνι.

Μία ή δύο φορές την εβδομάδα οργανώνονται ολοήμερες εκδρομές με το γύρο του νησιού.